123min

Ідеальна температура для білка - 82 ° C. При ній білок вже стає щільним, але не втрачає ніжності і не стає "гумовим".
А для жовтка ідеальна температура на 5 градусів нижче - 77 ° С. Якщо перевищити цей поріг, він стане сухим і розсипчастим і придбає неприємний зеленувато-сірий відтінок.Американський шеф-кухар ДжейКенджі Лопес-Альт вирішив знайти оптимальний спосіб варіння яєць за допомогою науки.

Він опустивяйця вкиплячу водуна 30 секунд, а потім кинув до них кілька кубиків льоду і знову довів до кипіння. Ащоб отриматиідеальну консистенцію, шеф-кухар кожні 30 секунд виймавз водипо одному яйцюі перевірявїх стан.
І осьякий результату нього вийшов.

mapa 2