stakani

Свіже яйце лежить на дні. Через тиждень його кінець піднімається. Зависле - 2-3 тижні, а спливла - 6-7 тижнів.
У домашніх умовах треба просто опустити яйце в воду. Якщо воно лежить на дні посуду, то його вік - в межах 1-6 днів. Якщо утворює кут 45 ° (піднімається вгору округлий кінець), то яйцю близько 7-10 днів. Якщо ж стоїть на дні майже вертикально, то йому 11-12 днів. Якщо плаває - 13-17 днів. Коли округлий кінець висувається з води - яйцю більше 17 днів.

123min

Ідеальна температура для білка - 82 ° C. При ній білок вже стає щільним, але не втрачає ніжності і не стає "гумовим".
А для жовтка ідеальна температура на 5 градусів нижче - 77 ° С. Якщо перевищити цей поріг, він стане сухим і розсипчастим і придбає неприємний зеленувато-сірий відтінок.Американський шеф-кухар ДжейКенджі Лопес-Альт вирішив знайти оптимальний спосіб варіння яєць за допомогою науки.

mapa 2