Користь курячих яєць

Курячі яйця для здорової людини - дуже цінний та поживний продукт. При дотриманні здорової помірності в їх споживанні, вони є дієтичним продуктом харчування, містять дуже невелику кількість жиру, легко засвоюються організмом. За своєю поживністю та харчовою цінністю курячі яйця не поступаються м'ясу або молоку, вони можуть в цьому плані позмагатися й з чорною, або червоною ікрою. Яйця - це повноцінна їжа, і до того ж вони добре засвоюються нашим організмом - на 98%, не призводячи до набору зайвої ваги. Одне куряче яйце по своїй поживній цінності замінює 50 г м'яса або склянку молока і містить у собі 14% щоденної необхідної норми білка! У яєчному білку міститься тільки 14-15% тваринного білка, а все інше - 84-85% становить вода. Жовток курячих яєць, незважаючи на те що він цінніший і поживні ший ніж білок, засвоюється і перетравлюється гірше, оскільки в ньому вищий відсоток жиру.

 

Велика кількість холестерину, за який лають курячі яйця, міститься тільки в жовтку, а в білку його практично немає.

 korist
НЕЗВИЧАЙНІ ВАРІАНТИ СНІДАНКУ 
zapechyayca

Яйця, запечені з помідором і
беконом

4 яйця
4 скибочки бекону (довгого)
1 помідор
1 ст.л. рубаної петрушки
перець, сіль

Суху сковороду розжарити на помірному вогні, викласти бекон, до
коричнюватого відтінку обсмажити, прибрати зі сковороди і дати охолонути.
Дрібними кубиками нарізати помідор, викласти у форми для
випікання (горщики тощо), дрібно порубати остиглий бекон, викласти
наступним шаром.
Посипати все рубаною зеленню, в кожну формочку розбити 2 яйця,
поперчити і посолити.
Готувати яйця, запечені з помідором і беконом, в розігрітій до 200
градусів духовці близько 10-15 хв до готовності.

 




Яєчня з помідорами

1 цибулина
1 середній помідор
2 яйця
сіль, масло

 

На гарячу сковорідку налити трохи подсолнецного масла, обсмажити одну цибулину і один середній помідор кубиками. Розбити два яйця, посолити і смажити, постійно заважаючи. Додати розледачіє за смаком..

 zpomidorov
kanapki

Гарячі канапки з сиром,
помідором і беконом

100 г білого хліба
50 г бекону
3 помідора
100 г твердого сиру
50 г вершкового масла
сіль, чорний мелений перець – за смаком

Хліб нарізати великими кубиками і злегка підсушити на деку при 180
градусах.
Сир нарізати тонкими трикутниками, бекон – тонкими кубиками,
помідори – тонкими часточками.
Підсушений хліб змастити розм’якшеним маслом.
На дерев’яну шпажку надіти бекон, часточку помідора, сир і
намазаний маслом хліб.
Поставити хлібом вниз на лист, покритий пекарської папером.
Запікати при 180 градусах 15 хвилин, поки сир не стане тягучим,
а бекон хрустким.

 




Курячі биточки з яйцем

Два яйця зварити. Грудинку поділити на 2 шматки. Кожен надрізати уздовж, щоб розкрити його як книжку. Злегка відбити кожен шматочок, накривши харчовою плівкою. Відбиті шматочки посолити, поперчити, посипати порізаною зеленню і в центр покласти по яйцю.

Шматочки звернути рулетом і сформувати 2 биточки. Обмакнути у збите яйце, потім у сухарі..

Обидва битка обсмажити на сковорідці до золотистого кольору з усіх сторін, поставити півгодини в духовку. Готові битки розрізати на скибочки. .

 bitki
     
mapa 2